Jak pojmout svatební hostinu?

Mezi další podstatně důležitý krok patří výběr svatebního menu a zajištění kompletní svatební hostiny, a to bez ohledu na to, jestli připravujte pompézní nebo minimalistickou svatbu. Prvně se s partnerem rozhodněte, kde nebo ve které restauraci si přejete zrealizovat svatební hostinu. Sestava menu záleží především na možnostech daného gastronomického střediska, v mnoha případech však rádi a ochotně vyjdou vstříc vašemu přání. Ještě před schůzkou v restauraci zjistěte , zda se mezi hosty nevyskytuje jedinec, který trpí například alergií na různorodé potraviny, vegetariánství nebo je nucen držet speciální dietu. Nezapomeňte také na naše nejmenší a objednejte dětem menší porci.

Pomocník jménem mobilní klimatizace

Na co byste rozhodně neměli zapomenout, je přítomnost mobilní klimatizace. Samozřejmě především v létě, kdy se rtuť na teploměru drápe do strmých výšit. Určitě si nechte poradit od profesionálů, doporučí vám vhodný tip. Za nás je správnou volbou nejtišší klimatizace REMKO. Ve větších prostorách vám může přijít vhod tato výkonná klimatizace Sinclair.

Předkrm

Tradiční svatební menu začíná předkrmem, mezi oblíbené varianty patří šunkové závitky, parmská šunka s medovým melounem a také grilovaná zelenina. Z polévek máte na výběr z následujících možností – kuřecí, hovězí nebo slepičí vývar s nudlemi a játrovými knedlíčky, zeleninová polévka s vaječnými noky a zelenou petrželkou, variant je opravdu nespočet.

Hlavní chod

U hlavního chodu často zůstává otázkou, zda se rozhodnete pro českou nebo zahraniční kuchyni. Objednat můžete moravského vrabce se zelím a knedlíkem, svíčkovou omáčku nebo kuřecí či vepřové maso na mnoho způsobů. Oblíbené jsou kuřecí medailonky s broskví , kuřecí kapsa plněná sýrem a šunkou nebo vepřová panenka s bylinkovou zálivkou. Jako přílohu můžete zvolit bramborové hranolky, krokety, americké brambory, šťouchané brambory, rýži nebo knedlík. Samozřejmě vše záleží na tom, o jaký pokrm se jedná.

Dezert

Speciální dezert ihned po obědě servírovat v žádném případě nemusíte, klidně postačí svatební dort a nespočet druhu svatebního cukroví, zákusků a koláčků. Poslední dobou se na svatbách používá tzv. čokoládová fontána, kde si hosté namáčejí servírované kousky ovoce. Vypadá úchvatně. Večeři zařiďte formou švédských stolů, každý z hostů si ukořistí to, na co má chuť. Vsadit můžete na studené obložené mísy, menší kuřecí řízky nebo grilované pochutiny. Nealkoholická nápoje prezentujte formou volného výběru na jednom ze stolů, ostatní jako víno, pivo, káva a další nechejte na objednávku u obsluhy.

Publikováno: 03. 04. 2021

Kategorie: Příprava svatby | Rady a tipy

Autor: Eva Svobodová